Станислав Бинички

Aктуелности 

 

06.05.2016
Концерт „Моја одисеја”>>>

 

 

29.04.2016
Концерт Мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије „Христос воскресе!“>>>

 

 

22.04.2016
Вече оперских арија>>>

 

 

14.04.2016
Концерт Сутон на југу>>>

 

 

31.03.2016
У Дому Војске одржан концерт „Музика словенске душе“>>>

 

 

12.01.2016
Концерт поводом Дана музичке службе>>>

 

 

27.12.2015.
Новогодишњи концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“>>>

 

 

12.12.2015.
„Станислав Бинички“ на концерту у Новом Саду>>>

 

 

20.11.2015.
Концерт ансамбла "Бинички" на Дану града Смедерева>>>

 

 

07.11.2015.
Ансамбл „Станислав Бинички“ на Фестивалу чембала>>>

 

 

30.10.2015.
Концерт "Биничког" поводом ослобођења Београда>>>

 

 

12.10.2015.
"Бинички“ на Бојчинском културном лету>>>

 

 

08.10.2015.
Ансамбл „Станислав Бинички“ на отварању Ирачке недеље културе>>>

 

 

02.10.2015.
"Бинички" на концерту ансамбла "Коло">>>

 

 

25.09.2015.
Свечаност поводом Дана ансамбла">>>

 

 

24.09.2015.
Откривање спомен-обележја Станиславу Биничком у Дому Војске>>>

 

Заједнички концерт оркестара Србије и Швајцарске
30.07.2015.

Фотогалерија

У Свечаној сали Дома Војске Србије вечерас су, пред бројним аудиторијумом, свирали Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мали војни оркестар Швајцарских оружаних снага. Крај музичке сезоне Ансамбла „Станислав Бинички“ и Национални дан Швајцарске били су и више него добар повод да се два оркестра заједнички представе београдској публици. Тај важан празник је и разлог зашто је швајцарски оркестар на турнеји по југоисточној Европи. После Грчке, Хрватске и Босне и Херцеговине, вечерас је и српска престоница имала прилику да ужива у њиховој музици.

За ову прилику Уметнички ансамбал „Станислав Бинички“ је издвојио најбоље са свог сталног репертоара: Марш краља Александра I, Српски југ, Мерекли чочек и Изгубило Данче. Осим тога, публика је могла да уз извођење песама групе Аба ужива и у забавној музици, након чега су наши музиканти сцену препустили својим колегама из Швајцарске.

- Ови млади музичари имају само по двадесет година, сви су завршили основну обуку у марту ове године и полазници су Школе за музичаре, рекао је мајор Патрик Робател представљајући свој оркестар. Он је захвалио српској војсци на гостопримству и организовању заједничког концерта. 

Овим концертом наставља се међународна сарадња са страним оркестрима, лепа традиција започета пре две године са Војним оркестром Копнене војске Европске команде САД, а прошле године и са Оркестром Копнене војске Грчке.

 

Уметнички ансамбл “Станислав Бинички” на концерту “Рат и мир”
15.05.2015.

Фотогалерија

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ наступио је вечерас на свечаном концерту „Рат и мир“ – Најлепше песме Русије, поводом обележавања јубилеја – 70 година победе над фашизмом.

У Великој дворани Сава Центра публика је уживала у најчувенијим патриотским, војним, народним и козачким песмама Русије, као и популарним песмама из Србије. Као солисти на концерту наступили су великани руске музичке сцене: Петар Глубокиј – Бољшој театар, Сергеј Путилин – ансамбл Александров и Максим Рихтер - државни ансамбл Козаци Русије. Осим гостију из Русије, наступили су и солисти из Србије: Мерима Његомир, Тања Андријић, Ана Синицки, Даница Крстић, Љубо Манасијевић и Никола Јефтић, као и хор Абрашевић.

Концерту су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, представници Министарства одбране и Војске Србије и бројна публика. 

 

Концерт "Сусрет" у Дому Војске Србије
12.03.2015.

Фотогалерија

У Свечаној сали Дома Војске Србије синоћ је одржан концерт „Сусрет“ Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“. То је само један и низу концерата којим овај оркестар приређује сусрет верних слушалаца са класичном музиком.

Концерт је отпочео Увертиром за оперу „Фигарова женидба“ Волфганга Амадеуса Моцарта. Потом је на сцену изашао Ненад Нинковић, солиста на труби. Ненад је од 2001. године стално запослен у Уметничком ансамблу „Станислав Бинички“, где данас свира као први трубач. Заједно са својим колегама извео је „Концерт за трубу и оркестар“ Александра Григорјевича Арутјуњана.

Након њега, ансамблу се придружила Душица Блаженовић на виолини. Душица има богату уметничку каријеру иза себе: била је члан разних оркестара, учествовала на бројним фестивалима, добијала награде, а тренутно се налази на завршној години докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду. Она се синоћ публици представила „Концертом за виолину и оркестар“ једног од најзначајнијих финских композитора Јана Сибелијуса. 
Сви заједно свирали су под диригентском палицом Ане Зоране Брајовић, директорке Опере Народног позоришта у Београду.

 

Ансамбл “Бинички” на балу у Брчком“
16.02.2015.

Фотогалерија

Уметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички” наступио је синоћ на традиционалном Светосавском балу у Брчком, на северу Босне и Херцеговине.

Бал у градском хотелу “Јелена” организовала је Светосавска омладинска заједница Српске православне цркве из Брчког, уз благослов његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Хризостома, а под покровитељством градоначелника Анте Домића.
Уз Ансамбл, којим је дириговао маестро Павле Медаковић, госте су забављали солисти Јелена Томашевић и Дејан Пешић, глумац Горан Јокић, Црквени хор “Свети Стефан Дечански” и Културно-уметничко друштво Српског просветно-културног друштва “Просвјета”. На репертоару су биле композиције “Краљево коло”, “Што се боре мисли моје”, “Сомборске руже”, “Марш на Дрину”, затим “Српкиња”, “Ово је Србија”, “Тамо далеко” и остале.  
Овогодишњи Светосавски бал у Брчком посвећен је јубилејима – 200 година од почетка Другог српског устанка и 20 година од потписивања Мировног споразума у Дејтону, а у славу и част Светог Саве. 
Приход са овогодишњег Бала биће искоришћен у хуманитарне сврхе.

 

Концерт „Позови М ради музике“
30.01.2015.

Фотогалерија | Видеогалерија

У Свечаној сали Дома Војске Србије вечерас је у сарадњи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Удружења уметника „Колегијум артистикум“ одржан концерт класичне музике. Играјући се називом филма Алфреда Хичкока, а потом и именима композитора и солиста која садрже слово М у себи, концерт су насловили „Позови М ради Музике“.

Публика је могла да ужива у клавирским композицијама Моцарта, Менделсона и младог београдског композитора Марка Марића, те су се на репертоару нашли Моцартов „Концерт за клавир у Де дуру К.В. 175“, Менделсонов „Концерт бр.1 у ге молу оп. 25“ и премијерно изведена поема за клавир и оркестар „Сновиђење“. У питању је мастер рад Марка Марића на ФМУ у Београду, а композиција је најављена као концепт сноликих слика које се изненадно и драматично смењују и преплићу.

Уз оркестар су наступили и виртуозни солисти – пијаниста и чембалиста Душан Тороман, пијанисткиња, корепетитор и професор у МШ „Коста Манојловић“ Милена Малеш и пијаниста и композитор најмлађе генерације Марко Марић. Диригентску палицу вечерас је држао Павле Медаковић. Ово је први у низу концерата класичне музике који ће Ансамбл остварити током године због афирмисања националних вредности и младих уметника. 

 

Новогодишњи гала концерт
22.12.2014

Фотогалерија

У Великој дворани Коларчеве задужбине одржан је традиционални новогодишњи гала концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Пред љубитељима доброг звука, уз оркестар „Станислав Бинички“, наступили су солисти тенор Тино Фаваца и првакиња Опере Народног позоришта у Београду, сопран Снежана Савичић Секулић, а све заједно предводио их је диригент Војкан Борисављевић.

Чувени светски тенор, Сицилијанац Тино Фаваца, већ годинама одушевљава домаћу публику својим јаким гласом и позитивном енергијом. У сопственој организацији одржао је преко двадесет концерата широм Србије. Поред тога што је одличан певач, Фаваца је изванредан забављач, па се у паузама, између наступа вечерас се обраћао публици на три језика – италијанском, енглеском и српском.

У складу са називом концерта "„Bella Italia“, на репертоару су се смењивале познате италијанске мелодије – симфонијска, али и нека савремена музика: „O, sole mio“, „Siciliana“, „Caruso – Il Mondo“, „Non ti scordar di me“, „L’Italiano“, „Volare“~ и разне друге. Концерт је, сасвим логично, завршен песмом „E adesso addio“ (А сад адио). Уследила су и два весела биса, јер другачије и не доликује претпразничној атмосфери. 

 

Вече с кларинетом у Дому Војске Србије
09.12.2014

Фотогалерија | Видеогалерија

У Свечаној сали Дома Војске Србије вечерас је одржан концерт „Вече са кларинетом – Ауторско вече Властимира Перичића и Радивоја Лазића“, као специфичан вид промовисања уметничке литературе за кларинет. Предвођени диригентском палицом Павла Медаковића и у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, кларинет су свирали солисти Огњен Поповић, Александар Лазовић, Јована Лађевић и Александар Стојановић. 

Публика је вечерас имала прилику да ужива у композицијама прослављеног композитора, музиколога и музичког теоретичара Властимира Перичића и кларинетисте, педагога и композитора Радивоја Лазића. Оркестарски аранжмани „Из интимног дневника“, „Два расположења“, „Два карактерна комада“, „Песма и игра“, „Триптих моме оцу“ само су део вечерашњег репертоара, који представља плод вишегодишње сарадње та два музичара.

Уводни говор одржала је композитор, музички педагог и теоретичар музике Мирјана Живковић, ученица Властимира Перичића.

- Он је велико име наше музичке културе. Имала сам срећу да са њим сарађујем низ година. Упознала сам га још на часовима средње музичке школе. Од тада, па све до краја живота, наша сарадња била је непрекидна. Многе генерације училе су од њега, рекла је Живковићева напомињући да су извођења његових композиција увек била оцењивања највећим оценама критичара.

Заједнички стваралачки опус Властимира Перичића и Радивоја Лазића употпунио је богату музичку баштину наше земље многобројним композицијама од почетничког до високо-професионалног нивоа, а њихова дела данас се изводе широм света. Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ успео је вечерас, барем на кратко, да ту музику и у Дому Војске Србије оживи. 

Ансамбл „Станислав Бинички“ на Миксер фестивалу
05.06.2014

Уметнички ансамбл „Станислав Бинички" наступио је у Савамали на Миксер фестивалу који се одржава по шести пут. Слоган фестивала је „Одржива утопија“, јер како каже Маја Лалић, директорка фестивала, хтели су да позову креативне људе из разних струка да дају допринос одрживој утопији – квалитетнијем и срећнијем друштву. Међутим, фестивал је у међувремену добио поднаслов „Солидарност“, јер то је веза која нас је све ујединила у данима катастрофе која је недавно погодила регион. „Купи карту, покажи солидарност!“, поручују организатори фестивала. Свако ко је вечерас одлучио да ужива у доброј музици, учинио је и добро дело.
Публика је у уводном делу вечери могла да погледа кратак филм о малим и великим херојима који су на свој начин показали солидарност и дали допринос у пружању помоћи угроженима у поплавама. А потом и да чује и заплеше уз неке од песама које је извео ансамбл „Станислав Бинички“. Оркестар је под диригентском палицом мајора Игора Митровића и маестра Павла Медаковића, свирао забавну музику, хитове као што су Can’t take my eyes of you, Spanish flue, A man and woman, Soul bosa nova, All you need is love... Гласовна пратња на неким композицијама била је Марија Драшкић, једна од организатора фестивала. Миксер фестивал трајаће до недеље 8. јуна, а смењиваће се бројни занимљиви уметнички програми на разним локацијама у Савамали.

 

„Станислав Бинички“ на Сајму туризма у Београду – последњи дан
02.03.2014

Чланови уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ наступили последњег дана 36. Међународног Сајма туризма у Београду на штанду Туристичке организације Београда. Репертоар нумера био је прилагођен теми четвртог сајамског дана „Београд на рекама“, те су ноте дочарале живот бројне манифестације које се током године организују у престоници на обалама Дунава и Саве.

Анасамбл „Станислав Бинички“ наступао је током сва четири дана Сајма туризма, музиком пратећи манифестацију од обележавања стогодишњице Првог светског рата до подсећања на живот Београда у различитим раздобљима прошлог века.

 

Шопен као вечита инспирација
02.03.2014

У Свечаној сали Дома Војске Србије, у оквиру другог интернационалног Београдског Шопен феста, синоћ је одржан хуманитарни концерт „Шопен као инспирација“. Поред тога што се осврће на лик и дело великог композитора, као и време у коме је живео, важан сегмент фестивала јесте утицај његове музике на потоње ствараоце. Аудиторијум је могао стога да ужива како у Шопеновим композицијама, тако и у музици инспирисаној његовим стваралаштвом.
На почетку програма госте је поздравила Миленија Рељић, директорка фестивала, објаснивши сврху те манифестације.
- Окупили смо се овде да прославимо лик и дело великог композитора Фредерика Шопена, али и да помогнем петогодишњем Вуку Лојковићу, оболелом од церебралне парализе. Добровољни прилог од продаје брошуре намењен је као помоћ у његовом лечењу.
Присутнима се потом обратила и Дагмара Луковић, аташе за културу Амбасаде републике Пољске.
- Желим да вам захвалим што сте ово суботње вече поклонили Шопену. Такође смо захвални организаторима овог великог подухвата што су нам омогућили да се дружимо и уживамо у звуцима Шопенове музике, односно занимљивим аранжманима младих аутора. Свирајући Шопенове композиције, неке оригиналне и неке необичне обраде, наступили су Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, на челу са маестром Павлом Медаковићем, „Ingmar Piano Duo“, хор „Чаролија“, Вук Оваскаинен и Ирена Јосифовска (чело), Иван Башић, Лео Борисављевић, Момчило Петровић (студенти Факултета музичке уметности), Иван Кундичевић и Вањушка Мартиновић (дуо виолина и клавир), Сања Јанчић и Татјана Симоновић (дуо чело и клавир), Милета и Снежана Станковић (дуо чело и клавир), квартет „Wonder string“, квартет „Mistik cello“, квартет „Мозаик“, поп вокал Невена Филиповић и Милован Пауновић, Милан Дујмовић (гитара) и други.

 

Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ на Сајму туризма у Београду“
27.02.2014

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ наступио је данас на отварању 36. међународног сајма туризма у Београду. Бројни посетиоци сајамске манифестације уживали су у војничким маршевима „Марш на Дрину“, „Тамо далеко“, „Марш војводе Степе“, „Краљево коло“ и „Официрско коло“, који су изведени под диригентском палицом Павла Медаковића.

Данашњи наступ је био тек први у низу наступа чланова Уметничког ансамбла на овогодишњем Сајму туризма.
Осим првог дана, посвећеног обележавању стогодишњице почетка Великог рата, анасмбл „Станислав Бинички“ другог дана музиком ће дочарати дух Београда из средине 20. века, поводом обележавања 60 година оснивања Туристичког савеза Београда.

Трећи дан сајма најављује промоцију Савамале, амбијенталне целине Београда какав је некад био и какав би могао да буде још привлачнији и занимљивији Београђанима и туристима. Музику из периода између два рата поново ће свирати Ансамбл „Станислав Бинички“.У оквиру промоције Београд на рекама, четвртог дана сајма Туристичка организација Београда најавиће манифестације које се одржавају на рекама и обалама у нашем граду. На бини у Хали 4 уметнички ансамбл “Станислав Бинички” ће наступити са репертоаром музике која доноси дух живота на рекама.

 

Завршена турнеја ансамбла „Станислав Бинички“
30.12.2013.

Последња два концерта у оквиру децембарске турнеје Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мањифика одржана су у словеначким градовима Ново место и Нова Горица, током викенда. Карте за наступе су распродате месец дана раније.

Посетиоци у препуном Културном центру Јанеза Трдине у Новом месту и Великој дворани Културног дома у Новој Горици уживали су у музици из филма „Монтевидео, Бог те видео“, као и у осталим песмама са Мањификовог новог албума.Публика је неуморно аплаудирала и певала у глас „Бум бум“, „Зум зум коло“, „Пиња колада“, „Српска посла“, „Пукни зоро“, „Убићу те“, „I think“ и „Хало господична“ од почетка до краја наступа. После позива на бис, „Бинички“ и Мањифико извели су још три песме.

Мајор Митровић одушевљен је реакцијом публике у Словенији и Италији. - И после одржаних седам концерата у оквиру турнеје, могу да кажем да су наступи све популарнији. Има све више публике, а неколико концерата је распродато и месец дана раније. Ово је изузетно битно за Министарство одбране Републике Србије што се представља на овакав начин. Наступи Ансамбла у иностранству су права реклама за наше министарство и Србију уопште, изјавио је диригент „Биничког“ који је открио да је долазак словеначког музичара, и промоција музике из филма у Србији, могућа већ почетком следеће године.

Мањифико не крије да је прижељкивао управо овакву реакцију публике када је планирао турнеју с „Биничким“.

- Из искуства знам да људи осете када у нечему уживам. И стално се уздам у то. Сарадња с Ансамблом је специјална, и делује као неки експеримент. Никада раније нисам компоновао и свирао уз филхармонијски оркестар, нити ме је то занимало. Али они су ме занимали, јер имају специјалан звук, другачији су, и у комбинацији с мојим нотама произилази нешто веома добро. Наравно, пронашли смо се и као пријатељи, поштујемо се и функционишемо као бенд, истакао је Мањифико и нагласио да жељно ишчекује наступ пред публиком у Србији. Музичари су до сада заједно наступали и у Марибору, Љубљани, Мурској Соботи, Цељу и Трсту.

 

„Бинички“ и Мањифико освојили Трст
28.12.2013.

Још један у низу концерата, у оквиру заједничке турнеје, завршен је веома успешно. Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, словеначки музичар Мањифико и његов бенд, извели су јуче у Трсту, пред пуном салом Словенског сталног гледалишча, музику из филма „Монтевидео, Бог те видео“.
Концерт је снимала и италијанска телевизија Раи Уно.

Публика је оправдала назив установе, јер је претежно словеначка популација пратила концерт. На репертоару је била музика из једног од најгледанијих филмова српске кинематографије у последње две деценије, као и песме са новог албума Мањифика. „Пастирче младо“, „Бум бум“, „Пукни зоро“, „Убићу те“, „Зум зум коло“, „Пиња колада“, „Српска посла“, „Силвија“ и „Хало господична“, само су неке од песама у којима су посетиоци уживали скоро два часа, уз незаобилазни позив на бис.

 

Ансамбл „Станислав Бинички“ у Словенији и Италији
27.12.2013.

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и најпознатији словеначки извођач Роберт Пешут, познатији као Мањифико, налазе се на турнеји у Словенији и Италији у оквиру које промовишу музику из филма „Монтевидео, Бог те видео“. Први концерт одржали су јуче у Цељу, у препуној дворани Цељског дома, коме је присуствовао и начелник Управе за односе с јавношћу Министарства одбране пуковник Петар Бошковић.

Уметнички ансамбл наступио је под диригентском палицом мајора Игора Митровића, а на репертоару концерта нашла се музика са Мањификовог новог албума, на коме се налазе и песме из једног од најгледанијих филмова српске кинематографије у последње две деценије. Уз више од 20 композиција као што су „Бум бум“, „Убићу те“, „Пукни зоро“, „Зум зум коло“, „Пиња колада“, „Српска посла“, „И тхинк“ и „Хало господична“ публика је неуморно аплаудирала и уживала током целог концерта. Одличној атмосфери допринело је и заједничко певање публике и извођача, а најгласнији су били уз „Силвију“, „Само мало“ и „Ин ко енкрат бом умрл“. После позива на бис, „Бинички“ и Мањифико извели су још три песме.

Ово је већ трећи пут да Ансамбл „Бинички“ и Мањифико представљају музику из популарног филма пред словеначком публиком. Прошле године, они су учествовали на летњем фестивалу Лент у Марибору, а у новембру 2013. године одржали су три концерта у Љубљани и Мурској Соботи. Добре и успешне концерте члановима Ансамбла пожелео је и министар одбране Небојша Родић.

У наредна три дана, у филмској музици „Биничког“ и Мањифика уживаће публика у Новој Горици, Новом Месту и Трсту у Италији.

 

Новогодишњи гала концерт ансамбла

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржао је новогодишњи гала концерт у Центру „Сава“, под диригентском палицом Дејана Савића, директора Опере Народног позоришта у Београду. Концерту су присуствовали министар одбране Небојша Родић, министри у Влади Србије, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројни гости.

Публика је уживала у извођењима сопрана Сузане Шуваковић Савић, примадоне Опере Народног позоришта у Београду и Ромола Тисана, прослављеног тенора из Италије. Њима су се у две нумере придружили Бранислав Лечић и Невена Ристић, глумци из серије и филма „Војна академија“, а јунаци из серије и филма Бранко Јанковић и Иван Михаиловић водили су програм. Глумица Дијана Јовичић рецитовала је стихове „Бесмртне песме“ Мирослава Антића, уз пратњу виолинисткиње Радмиле Вардалић.

Водитељи су читали одломке либрета пред сваку арију, чиме су допринели да публика још више ужива. На програму се биле познате арије из опера „Мадам Батерфлај“, „Боеми“, „Тоска“ и „Турандот“ Ђакома Пучинија, „Евгеније Оњегин“ Петра И. Чајковског, наполитанске песме и новије композиције светске популарности.

Концерт је, већ четврту годину заредом, организован поводом Нове године, уз традиционално гостовање познатих оперских певача и личности из света културе и уметности с којима је Министарство одбране остварило успешну сарадњу током године.

 

Концерт Уметничког ансамбла "Станислав Бинички" поводом обележавања Месеца солидарности са старим особама

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, поводом обележавања Месеца солидарности са старим особама, одржао је хуманитарни концерт у Дому пензионера Бежанијска коса.

Реч је о традиционалном дружењу са најстаријим суграђанима чији су гости овом приликом били познати интерпретатори Чеда Марковић, Екстра Нена, Жарко Данчуо, Биљана Петковић и Божидар Боки Милошевић. Пред расположеним пензионерима ансамбл, којим је дириговао Павле Медаковић, извео је популарне композиције, од којих је већину отпевала и публика.

Обраћајући се присутнима пре почетка програма, директорка Геронтолошког центра Београд, Сузана Мишић истакла је да је за домаћине ово велики догађај и да се нада да ће сарадња са Уметничким ансамблом „Станислав Бинички“ бити настављена.

 

Ансамбл „Станислав Бинички“ у Словенији

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и један од најпознатијих словеначких извођача Роберт Пешут - Мањифико, одржали су концерт у препуној Галусовој дворани Цанкарјевог дома, у Љубљани. Заједнички наступ имаће и вечерас у престоници, такође у највећој словеначкој дворани, а два дана касније у Мурској Соботи, граду на североистоку земље. Карте за све концерте су распродате.

Међу присутнима на јучерашњем концерту била је и премијерка Словеније Аленка Братушек, а словеначка ПОП ТВ преносила је наступ уживо.

Репертоар концерта била је музика из филма „Монтевидео, Бог те видео“, једног од најгледанијих остварења српске кинематографије у последњих 20 година, коју је словеначки музичар компоновао и снимио с нашим ансамблом.

Уметнички ансамбл наступио је под диригентском палицом мајора Игора Митровића, са бендом који иначе прати Мањифика. Специјална гошћа била је вокал Луз Касал, шпанска дива и звезда филма „Високе потпетице“ Педра Алмодовара, која је с Мањификом и Ансамблом снимала песме за други део филма „Монтевидео, Бог те видео“.

Мањифико је на концерту представио нови албум, објављен 15. октобра, на ком се налазе и песме из филма. Уз више од 20 композиција као што су „Само мало“, „Убићу те“, „Пукни зоро“, „Зум зум коло“, „Пиња колада“, „Српска посла“, „Силвија“ и „Хало господична“ публика је неуморно аплаудирала иуживала током целог концерта.

Ово је други пут да Ансамбл „Бинички“ и Мањифико свирају музику из филма пред словеначком публиком. Прошле године, они су то извели на главној бини летњег фестивала Лент у Марибору.

 

Концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ у Нишу

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржао је вечерас концерт у Дому војске у Нишу поводом Дана Треће бригаде Копнене војске. Бројна публика је са одушевљењем поздравила војне музичаре које је предводио диригент Павле Медаковић и њихово извођење маршева Краља Милана, Краља Александра и Војводе Степе, Официрског кола, популарних мелодија и обрада народне и традиционалне српске музике.

Посебну пажњу привукла је изведба „Марша на Дрину“, с обзиром да је марш посвећен пуковнику Миливоју Стојановићу, трећем ратном команданту Другог пешадијског пука Књаза Михаила, познатог „Гвозденог пука“, чије традиције наставља Трећа бригада.

Концерту су присуствовали начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жарко Лазаревић, командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић, представници града Ниша и други гости. У галерији Дома војске приказана је изложба посвећена „Гвозденом пуку“, урађена у сарадњи са Музејом Топлице из Прокупља.

 

114 година Уметничког ансамбла МО „Станислав Бинички“

Свечани концерт поводом Дана Уметничког ансамбла МО „Станислав Бинички“ одржан је вечерас у великој сали Дома Војске Србије у Београду.

Јубилеј реномираног ансамбла, за кога се истиче да је следбеник најсветлије музичке традиције српског народа, својим присуством увеличао је министар одбране Републике Србије Небојша Родић, представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије и многи угледни гости из војног и друштвеног живота.

Оркестар који обележава 114 година уметничког рада, основан одлуком краља Александра првог Обреновића, извео је дела Станислава Биничког, нумере из серијала „Монтевиодео“ и „Село гори а баба се чешља“, као и неке незаборавне композиције са солистима с којима већ годинама сарађује. Аплаузима су поздрављени Мерима Његомир, Жарко Данчуо, Нада Павловић, Жељко Савић, Чедомир Марковић и Боки Милошевић.

„Одавно имам задовољство да сарађујем са ансамблом "Станислав Бинички". Прошле године сам одржала солистички концерт у њиховој пратњи, а планирамо да наставимо заједнички рад и у наредном периоду“, најавила је Мерима Његомир и додала да је вечерас уживала у концерту и као слушалац и као извођач. „Јер свака композиција у њиховом извођењу добија неку посебност.“

Наступиле су и „младе снаге“, Марија Вјештић и Наташа Аранђеловић, које су се недавно представиле публици на традиционалном концерту „Наша деца“ у организацији Министарства одбране Републике Србије.

Ансамблом су вечерас дириговали Павле Медаковић, мајор Игор Митровић, Војкан Борисављевић, а највише аплауза побрао је ветеран Бубиша Симић.

Начелнику Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, потпуковнику Станиславу Стоиљковићу, у знак захвалности због учешћа оркестра на манифестацијама: „Јован Дучић у дипломатији“ и фестивалу „Планета земља“, одржаним у јулу ове године, пригодан поклон уручила је Нада Петровић у име Архива Југославије.

У финалу концерта, ансамбл је, у аранжману Слободана Марковића, одсвирао „Тамо далеко“, а затим и композицију „Српски југ“, а, за крај, „песму над песмама“, композицију „Марш на Дрину“, под диригентском палицом начелника, потпуковника Станислава Стоиљковића.

„Пресрећан сам што сам начелник ансамбла који слави једну тако значајну годишњицу и захвалан свима онима који све ове деценије сарађују са оркестром. Најављујем да ће он и у будућности испуњавати мисију, каква се очекује од једног војног ансамбла“, рекао је потпуковник Стоиљковић.

Као завршна порука, присутнима је дато обећање да ће овај овај марљиви војни колектив остати верни чувар традиције војне музике, доследни настављач њене племените идеје и стваралаштва уметника, чија дела служе на част Министарству одбране и Војсци Србије.

 

Ансамбл „Бинички“ у част Јована Дучића

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржао је 29.07.2013.године концерт на Светосавском платоу у Београду, у оквиру манифестације поводом 140 година од рођења Јована Дучића и 70 година од његове смрти.

Тим поводом на Светосавском платоу постављена је изложба "Јован Дучић у дипломатији" са 159 архивских докумената. Изложбу је прошле године припремио Архив Југославије и до сада је представљена у 13 градова Србије и Босне и Херцеговине. У међувремену, изложба је допуњена новим архивским документима и прати дипломатски пут и службовање Дучића у девет земаља Европе и 13 дипломатских мисија.  

 

Концертно вече ансамбла „Станислав Бинички“

Концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржан је 25.07.2013.године пред препуном Свечаном салом Дома Војске Србије.

Љубитељи класичне музике уживали су у делимаТомаза Албинонија, Антонија Вивалдија, Георга Филипа Телемана, Жана Сибелијуса и Волфганга Амадеуса Моцарта, која су са оркестром извели солисти Вишња Сташевић, Јулија Кривошић, Теодора Пејашиновић, Урош Кованџић, Игор Лазић, Михаило Саморан, Немања Михајловић, под диригентском палицом Павла Медаковића.

Током наступа који је трајао нешто дуже од сата изведене су композиције „Адагио“, концерт за фагот и оркестар у е молу, концерт за хорну и оркестар у де дуру, „Валсе тристе“ и концертантна симфонија у Ес дуру за соло обоу, кларинет, фагот, хорну и Оркестар.
 

Обележавање Ноћи музеја

Уз звуке фанфара, у тренутку када је сат на Сахат-кули откуцао 18 часова, Војни музеј обележио је почетак десете Ноћи музеја у Србији. Добродошлицу посетиоцима приредио је репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, који је корачницама и маршевима увео госте те музејске манифестације у свет војне музике, која је и тема поставке у музеју на Калемегдану.  

Обележавање Дана 4. бригаде КоВ и Дана Града Врања

Уметнички ансамбл МО „Станислав Бинички“ наступиће на свечаној академији 
поводом обележавања 31. јануара – Дана 4. бригаде КоВ и Дана Града Врања 
31.01.2013. године у Дому ВС у Врању са почетком у 18.00 часова. 

Овај 31. јануарски дан има велики значај, не само за грађане Врања, већ и за 
4. бригаду Копнене Војске, која тог дана обележава и своју пуковску Славу, 
Светог Атанасија Великог.

У програму свечане академије са Ансамблом "Станислав Бинички" наступиће и 
познати солисти: Галина Перић, Снежана Берић/Екстра Нена и Божидар Боки 
Милошевић. 

 

Концерт Мериме Његомир

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" учествује на гала концерту Мериме Његомир 16. марта са почетком у 20 часова у Сава центру.

 

Концерт „НАША ДЕЦА“

1Уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, у Дому војске вечерас су на, сада већ традиционалном концерту „Наша деца“ наступила деца чији су родитељи запослени или пензионисани припадници Министарства одбране и Војске Србије. Посебну подршку младим талентима песмом су пружили Мерима Његомир и Жељко Самарџић, као и сестре Марија и Марина Гобовић.

Вечерашњем концерту присуствовали су министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и многобројне личности из јавног и културног живота престонице.

1Музички програм водио је глумац Предраг Васић, дечак Станоје из филма „Монтевидео“, а вече је отворио обраћајући се публици пригодном репликом са почетка тог филма: 

„Истина, људи се разликују али само по обући. Многи људи за то знају али онда забораве, кад порасту. Као што забораве и да воле да се радују и да сањају. Живот је када имаш сан и када верујеш у њега. А када постану стварност победио си време“.

Част да отвори овогодишњи концерт припала је деветогодишњем Виктору Радојевићу који jе на виолини извео I став Ридинговог концерта за виолину и оркестар. Након Виктора представила се Београђанка Емилија Матић из Београда, која има 12 година и на клавиру je одсвирала Шопенов валцер у цис-молу, док је дванестогодишња Краљевчанка Марија Чоловић на виолини извела Данклове варијације за виолину и оркестар.

1Најмлађи учесник овогодишњег концерта била је Анђелија Момчиловић из Београда која има шест година, а већ одлично пева у хору Врапчићи, што је и показала композицијом „Ти и ја“ уз пратњу Симфонијског оркестра. Одмах за њом, Ана Дорошки из Београда, која има 20 година, побрала је аплаузе окупљених композицијом „Cant take eyes of you“ уз пратњу Естрадног оркестра.

Двадесет четворогодишња Милена Рокнић, најстарији учесница овог музичког сусрета представила се композицијом „Пут путује“ групе Магазин, такође уз пратњу Естрадног оркестра. 

Ове године у својству специјалних гостију, близнакиње Марија и Марина Гобовић извеле су публици добро познату нумеру Неде Украден „Зора је“. Једанестогодишња Мина Јовановић наступила је са „Кошавом“, али не београдском, већ песмом Јелене Томашевић уз пратњу Симфонијског оркестра.

Плесни део вечери обележио је млади играчки пар Александар Петљански и Кристина Рикић из Новог Сада, који имају 11 година и овога пута су плесали танго.

1Лепа београђанка Санела Адили има 20 година и одушевила је публику интерпретацијом „Лоуи“ групе Vaya con dios,, у пратњи Естрадног оркестра.

Наставак концерта протекао је у ритму староградских, изворних и народних песама, а отворила га је још једна специјална гошћа Мерима Његомир песмом „Ноћас нису сијале“. Затим је наступила Тамара Лацковић, деветнаестогодишњакиња из Београда уз извођење изворне песме „Море дођоше ми моји вели гости“. „Све док је плавог ока твога“ отпевала је осамнаестогодишња Ања Шукунда из Београда уз пратњу Симфонијског оркестара.

Једанаестогодишња Милана Продановић је „Уснила дубок санак са Косова равна“, а пратио ју је Естрадни оркестар. Анђела Тасић, иако једанестогодишњакиња, већ је добро позната престоничкој публици, овог пута отпевала је изворну песму ''Јечам жела'' у пратњи Симфонијског оркестра.

1Сви су се у публици подсетили Коштане слушајући лепу Катарине Лазић, шеснаестогодишњакињу из Београда и песму ''Зајди, зајди'' у пратњи Естрадног оркестра.

Ужичанин Стефан Јелић, има 18 година, а да већ плени музикалношћу и виртуозношћу на хармоници доказао је сплетом народних кола уз пратњу Естрадног оркестра.

„Шта ће ми живот без тебе драги“ вечерас је отпевала шеснаестогодишња Маријана Челар из Беочина, а пратио ју је Симфонијски оркестар.

Иако је зима већ неко време у пуном јеку, али Богдан Марковић, који има 14 година, за крај је засигурно загрејао све у публици својим извођењем „Меракли“ чочека на кларинету уз пратњу Симфонијског оркестра Министарства одбране „Станислав Бинички“.

1Обраћајући се окупљенима у Дому војске, министар Шутановац је истакао да је идеја за овакав концерт настала пре три година у намери да траје и из године у годину добија на традицији, а уз то има све више публике и квалитетних извођача. 

- Оно што је посебно важно и што ми је веома драго што су сви они, укључујући и Жељка Самарџића, уствари, „наша деца“, односно, деца људи из система одбране, који, иако имају мала примања, издвајају новац за своју децу да би могла да се образују у области културе. Данас одбрана Србије није само копнена зона безбедности, данас је одбрана Србије зона нашег идентитета, наше културе, наших вредности а ово је будућност Србије - поручио је министар одбране Драган Шутановац.

 

Концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“

Свечани концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, поводом 112 година постојања, одржан је вечерас у Дому Војске Србије. Својеврсној музичкој академији присуствовали су представници Министарства одбране и Војске Србије, многобројне познате личности из света музике и културе, као и верна публика Ансамбла. 

У част Станислава Биничког, великана чије име Уметнички ансамбл носи, војне музичке традиције преточене у уметничке бисере непролазне вредности, његови следбеници надахнуто су извели дела наших и страних аутора. Гости су уживали и у композицијама „Тамо далеко“, „Молитва“ из опере „Тоска“, „Пут козака“, „Someone like you“, „Живиш у облацима мала“, „Ако тебе љубит не смем“, „Фоникули“, као и чувеном „Маршу на Дрину“, кога је компоновао управо Бинички. 

2 Концерт су оплеменили уметници – Мерима Његомир, Жарко Данчуо, Тино Фаваца, Јелена Јовичић, затим, Екстра Нена, Душко Свилар, Биљана Васиљевић, као и Мирјана Коњиковац, Драга Џинић и Анђела Илић. Програм је водила Душица Спасић, познато телевизијско лице, а дириговали су мајор Игор Митровић и Павле Медаковић, док је гост диригент био Војкан Борисављевић. Шумадијским сплетом игара представило се и КУД „Лола“. 

Уметнички ансамбл је као „Први симфонијски београдски војни оркестар“ основан 26. септембра 1899. године, наредбом краља Александра Обреновића. Један од утемељивача оркестра био је Станислав Бинички, композитор, капелник, организатор музичког живота у Србији и аутор прве српске опере „На кладенцу“.

 

Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ и Војни оркестар САД у Дому Гарде

1Заједнички концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Војног оркестра Копнене војске Европске команде САД одржан је вечерас у Дому Гарде у Београду. Концерт, који ће 13. маја имати репризу у Народном позоришту у Нишу, приређен је поводом обележавања 130 година дипломатских односа САД и Србије. 

Музичкој вечери на Топчидеру присуствовали су државни секретари у Министарству одбране Србије Тања Мишчевић, Зоран Јефтић и Игор Јовичић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, амбасадорка САД у Београду Мери Ворлик и многобројни љубитељи музике. 

2Оркестри су, најпре, извели обе државне химне – „Боже правде“ и „Националну химну САД“. Госте су потом поздравиле Тања Мишчевић и Мери Ворлик.

– У дипломатији је важно имати добре односе, не само у међународним односима, политици и војној сарадњи, већ и у музици – баш као што су се ове две химне усагласиле у једну свечану мелодију – рекла је државна секретарка Мишчевић.

Амбасадорка Ворлик истакла је да су и до сада војске две земље сарађивале и сваке године учествовале у више од 50 заједничких војних активности. САД су угостиле седамдесетак српских официра и војника на школовање. Вечерашњи концерт, нагласила је она, такође је облик јачања сарадње две земље. 

3У наставку програма публика је уживала у познатим делима – музици из филма „Ратови звезда”, цртаног филма „Краљ лавова“, аријама из опера „Травијата” и „Мадам Батерфлај”, Гершвиновој „Рапсодији у плавом”, те традиционалним српским и америчким композицијама, попут песме „Тамо далеко“ и марша „The Stars & Stripes forever”.

Ансамбл „Станислав Бинички“, у пратњи војног хора, под диригентском палицом Павла Медаковића, представио се и нумерама „Тико тико“, „Квандо квандо“ и „Српски југ“. Амерички хор је уз песме популарне групе „АBBА“ приредио атрактиван наступ, комбинујући плес и певање. На крају концерта изведен је и чувени „Марш на Дрину“.

4Оркестар и хор америчке војске је највећи музички састав Копнене војске изван САД, а у Србији је вечерас наступило 65 музичара. Српски и амерички војни оркестри представили су се у мањем саставу и у марту ове године у Београду, а сарадњу ће наставити и убудуће – очекује се гостовање музичара „Биничког“ у Немачкој, док ће Војни оркестар Копнене војске Европске команде САД помоћи колегама из Србије у техници и инструментима.

 

Концерт "Наша деца" у Дому Војске СрбијеУ сусрет Дану Војске Србије, у свечаној сали Дома Војске у Београду вечерас је приређен концерт „Наша деца“ на коме су, уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, наступали малишани чији су родитељи запослени у Министарству одбране и Војсци Србије. Талентованим дечацима и девојчицама, на концерту организованом другу годину за редом, придружили су се и познати музичари Ана Станић и Владо Георгијев, чије су тате, такође, носиле униформу наше војске. Програм је водио глумац Вук Костић. Свечаности посвећеној младим људима, које осим љубави према музици, повезује и то што су им родитељи запослени у систему одбране, у препуној сали Дома Војске присуствовали су министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић, припадници Министарства одбране и Војске Србије са породицама и познате личности из јавног и културног живота. На музичкој свечаности поводом Дана Војске Србије, истакнутој уметници Мерими Његомир, режисеру Александру Мандићу и професору др Слободану Арсенијевићу додељена су одликовања - "Војна спомен медаља за изузетан допринос систему одбране Републике Србије". Одликовања је уручио министар одбране Драган Шутановац. Близнакињама Марини и Марији Гобовић припала је част да отворе овогодишњи концерт "Наша деца" прелепом народном песмом "Јечам жњела". Сестре имају 26 година, живе у Београду и певају у народном оркестру РТС-а. Уметничким ансамблом "Станислав Бинички"“ дириговао је начелник мајор мр Игор Митровић. У наставку програма, публика је уживала у наступу шеснаестогодишње ученице Хелене Поповић из Београда која је на клавиру извела Бетовенову Пасторалну сонату. Затим се представила и најмлађа учесница концерта, осмогодишња Анђела Марковић из Краљева, која је на виолини, без трунке треме, извела композицију „Ждрал“. Нешто старији, дванаестогодишњи Ђорђе Костић из Краљева, чија је ужа специјалност хармоника, одсвирао је композицију Токата. Десетогодишња Мила Смиљковић, која живи у Нишу, отпевала је народну песму из тог краја, под називом „А што ти је мила кћери јелек раскопчан“. Уз пратњу гудача ансамбла „Бинички“, наступила је Краљевчанка Марија Чоловић, изводећи композицију „Алар Ноктурно“. Марија има 12 година и свира виолину. Седамнаестогодишња Олга Обреновић из Београда извела је Моцартову арију Церлине из опере „Дон Жуан“. Публика је, такође, уживала у звуцима акустичне гитаре, на којој је Марко Радојковић, који има 16 година и живи у Прокупљу, извео чувену нумеру „Каватина“ из филма „Ловац на јелене“. У наставку програма, четрнаестогодишњи Јован Стојшић, из Руме, на хармоници је одсвирао композицију „Дунавски таласи“. Флаута је инструмент помоћу кога Нина Стаменковић тражи уметнички израз. Она има 19 година и живи у Чачку, а вечерас је извела композицију „Бадинери“ Јохана Себастијана Баха.
Низ класичних мелодија, својим извођењем популарне композиције „Бјутифул“ поп певачице Кристине Агилере, прекинула је Мирјана Коњиковац, четрнаестогодишња Београђанка.
Наставак вечери, обележиле су музичке нумере из познатих филмских остварења. Публици се најпре представила Кристина Бојковић, која има 17 година и живи у Алексинцу, свирајући на флаути насловну нумеру из филма „Љубавна прича“. Још једну познату филмску мелодију извела је Новосађанка Јована Протић, која има 17 година, а певала је композицију из филма „Титаник“. Једанаестогодишња Сања Васиљковић из Београда, за наступ на вечерашњем концерту, определила се за соло певање. Сања је извела песму „Београд волим“, уз пратњу оркестра „Станислав Бинички“, а под диригентском палицом маестра Павла Медаковића. На крају концерта министар одбране Драган Шутановац је рекао да је са изузетним задовољством и поносом вечерас присуствовао већ традиционалном концерту наше деце. „Са тремом или без ње, то су будући виртуози“, истакао је Шутановац и упутио подршку малишанима да истрају на свом путу, али и њиховим родитељима који издвајају новац за њихово музичко образовање у тешким временима, усмеравајући их ка правим вредностима.

 

Солистички концерт Леа Мартина

Дана 14.02.2011. године у дворани Сава Центра са почетком у 20.00 часова, Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" наступиће на солистичком концерту Леа Мартина.

 

Концерт "Наша деца" у Дому Војске Србије

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" одржаће 11.02.2011. године са почетком у 18 часова концерт под називом "Наша деца" у Дому Војске Србије на којем ће наступити деца чији су родитељи бивши и садашњи припадници МО и ВС. На концерту ће такође наступити и Гоца Тржан, Ана Станић и Бора Дугић

 

Новогодишњи оперски гала концерт

Дана 25.12.2010. године у дворани Сава Центра са почетком у 20.30 часова, Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" у сарадњи са Хором Радио телевизије Србије, одржаће Новогодишњи оперски гала концерт.
На концерту наступају солисти Миланске скале, Римске и Париске опере Ђорђо Кашари-тенор, Сузана Шуваковић - Савић-сопран и Давид Бижић-баритон. На програму су најпознатије светске оперске арије.

 

Концерт поводом 111 година рада и постојања ансамбла

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мерима Његомир вечерас су приредили концерт поводом промоције заједничког компакт диска „Српске народне песме“ и обележавања 111. годишњице постојања ансамбла.
У препуној свечаној сали Дома војске у Београду концерту су присуствовали министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић, представници Министарства одбране и Војске Србије, бројне познате личности из културног и музичког живота и верна публика Уметничког ансамбла.

 

Концерт оперских арија

Дана 18.06.2010. године у Свечаној сали Дома ВС са почетком у 20.00 часова, Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" одржаће концерт на којем ће бити изведене оперске арије. Солисти који ће наступити су Сузана Шуваковић - Савић, Владимир Андрић и Предраг Милановић. На концерту ће бити изведена дела Пучинија, Бизеа, Росинија, Моцарта, Леонкавала, Лехара, Ди капа...

Цена карте износи 500 динара и налазиће се у продаји од 07.06.2010 године, а могу се купити у Дому ВС у просторијама Уметничког ансамбл МО "Станислав Бинички".

 

Годишњица уметничког рада Бате Живојиновића

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" учестује на прослави поводом прославе 77 година живота и 55 година уметничког рада Велимира Бате Живојиновића у суботу 05.06.2010. године у Сава Центру са почетком у 17.00 часова

 

Концерт на Коларцу

Дана 14.06.2010. године на Коларцу са почетком у 20.00 часова, Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" одржаће концерт на којем ће бити изведене оперске арије и популарне мелодије забавне музике. Солисти који ће наступити су Тамара Никезић, Оливер Катић и Анђела Тасић

 

Отварање сезоне Скадарлије

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" учестује у отварању сезоне Скадарлије, у организацији Туристичке организације Београда дана 25.04.2010. године са почетком у 11.30 часова.

 

Прослава 65 година ослобођења

Дана 29.04.2010. године у Руском Дому, Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" узеће учешће у прослави 65. година ослобођења.

 

Отварање фестивала у Бојчинској шуми

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" у Бојчинској шуми отвориће фестивал Бојчинско лето дана 01.05.2010. године са почетком у 19.00 часова.

 

Концерти поводом Дана ЕУ и Дана Победе

Дана 09.05.2010. године Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" са почетком у 13.00 часова, на Калемегдану ипред павиљона Цвијете Зузорић, одржаће пригодан концерт поводом Дана ЕУ. Такође дана 09.05.2010. са почетком у 18.00 часова одржаће се концерт ансамбла на Тргу Републике поводом Дана Победе.

 

Прослава поводом 40 година Студиа Б

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" учестује на прослави поводом 40 година Студиа Б у Скупштини града Београда, дана 01.04.2010. године са почетком у 17.00 часова.

 

Вече оперских арија

Дана 01.04.2010. године у Дому ВС са почетком у 20.30 часова, Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" имаће вече оперских арија са најуспешнијим студентима нашег еминентног оперског певача Николе Китановског.

 

Концерт "Била је тако лијепа "

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" одржаће дана 05.03.2010. године традиционални концерт сећање на Драгана Стојнића "Била је тако лијепа". Гости су популарни певачи и глумци: Небојша Дугалић, Милена Васић, Тања Бањанин, Марко Калајановић, Нада Павловић, Зафир Хаџиманов, Јелена Јовичић, Зоран Георгијев, Жарко Данчуо, Ладо Лесковар, Живан Сарамандић, Екстра Нена, Игор Старовић. Водитељи су глумци Милена Васић и Небојша Дугалић. Диригент је маестро Војкан Борисављевић.

 

Концерт "Наша деца"

11.02.2010. године са почетком у 19:00 часова у Централном дому ВС Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" одржаће концерт под називом "Наша деца" на којем учествују деца припадника МО и ВС. Као гости изненађења наступиће и неколико еминентних солиста, цији су родитељи некадасњи припадници војске.

 

Концерт са јапанским виолончелистом Минеом Хајашијем

17.02.2010. године са почетком у 20.00 Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" у Коларчевој задужбини одржаће концерт са познатим јапанским виолончелистом Минеом Хајашијем. На програму че бити изведена дела Чајковског, Хајдна и Лалоа.

 

Светосавски бал

29.01.2010. године са почетком у 20.30 часова у Централном дому Војске Србије, Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" учествоваће на Светосавском балу. 

 

Наступ у Врању

30.01.2010. године са почетком у 18.00 часова Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" поводом дана града Врања и дана 4. копнене бригаде, наступиће у Врању на свечаној академији. 

 

Солистички концерт Јадранке Јовановић

31.01.2010. године са почетком у 20.30 часова Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" учествоваће на солистичком концерту Јадранке Јовановић у Сава Центру

 

Концерт "Mamma Mia"

Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржаће концерт под називом „Mamma mia 21.12.2009. године у дворани Дома синдиката са почетком у 20.30 часова. На том концерту, чији је покровитељ Амбасада Шведске, биће изведени највећи хитови једне од највећих група свих времена, групе ABBA. Солисти који ће наступити на поменутом концерту су: Тијана Дапчевић, Нада Павловић, Маја Оџаклијевска, Јелена Јовичић, Милена Васић, ОТ бенд, Дејан Луткић и Маринко Маџгаљ. Као специјални гост наступиће примадона Београдске опере Јадранка Јовановић. Водитељ концерта je Милош Миловановић. Диригент је господин Војкан Борисављевић.  Медијски покровитељ ове манифестације је телевизија Б92.

 

Промоција новог албума Жељка Јоксимовића

Дана 09.12.2009. године са почетком у 21:00 час у Expo centru Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" учествоваће у промоцији новог албума Жељка Јоксимовића.

 

Концерт Лео Мартина

Уметнички ансамбл Министарства Одбране "Станислав Бинички" одржаће концерт Лео Мартина под називом "Одисеја" 23.11.2009. године у Дому синдиката са почетком у 20.30 часова, којим Лео мартин обележава 40 година свог уметничког трајања.

На концерту ће бити изведене најпознатије нумере Лео Мартина као што су Одисеја, Лаку ноћ драга, Све наше младости, Добро вече мој животе као и многе друге.

Гости концерта су Драгана дел Монако, Бора Ђорђевић, Ђорђе Марјановић и Легенде. Медијски спонзор концерта је Студио Б.

 

Свечани концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“

Поводом великог јубилеја - 110 година од оснивања, вечерас је у Централном дому Војске Србије одржан свечани концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Врхунској музичкој академији присуствовали су министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић, представници Министарства одбране и Војске Србије, бројне познате личности из света музике и културе и верна публика која на концертима „Станислава Биничког“ увек испуни Велику салу Дома војске до последњег места.

У част Станислава Биничког, великана чије име Ансамбл носи, војне музичке традиције која се простире у три века, великих заслуга за њен развој и трајање преточено у бројне уметничке бисере непролазне вредности, његови следбеници надахнуто су извели дела наших и страних аутора. Чули су се тактови чувеног „Марша на Дрину“ кога је компоновао управо Станислав Бинички, маршева „Александар I Обреновић“ и „Флорентинер“, композиције „Тамо далеко“, али и потпури популарних композиција чувене шведске групе „АББА“, непролазне „Жуте дуње“ и стихови Алексе Шантића које је казивао глумац Иван Босиљчић, водитељ програма.

Концерт су украсили гласови наших познатих естрадних уметника који често наступају са Ансамблом: Маје Оџаклијевске, Иване Кнежевић, Мине Лазаревић, Мирјане Јовановић и групе „Легенде“.

Дириговали су Павле Медаковић, Војкан Борисављевић и начелник Ансамбла капетан Игор Митровић.

Концерт поводом 110 година постојања Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ био је још свечанији због прелепог амбијента реновираног Централног дома Војске Србије, који ће, као и вечерас, све више бити место истинских културних догађања.