Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 

О АнсамблуНаш прослављени композитор, наставник и утемељивач војне музике Станислав Бинички, основао је 26. септембра 1899 године, Први Београдски војни оркестар чију традицију кроз три века чува Уметнички ансамбл МО „Станислав Бинички”. То је био први београдски оркестар који је могао изводити, за тадашње доба, модерну музику.

Уметнички ансамбл МО "Станислав Бинички" данас представља установу Управе за односе са јавношћу, која својом програмском и репертоарском разноврсношћу, жанровском прилагодљивошћу, високим уметничким критеријумима и широком лепезом извођачких могућности, на достојан начин афирмише и репрезентује Републику Србију, Министарство одбране и Војску Србије, домаћој и иностраној публици, али и стручној јавности.

У саставу Ансамбла данас се налазе Симфонијски оркестар и Мешовити хор МО и ВС.

Остварујући богату сарадњу са институцијама из иностранства Ансамбл је гостовао у Белгији, Швајцарској, Аустрији, Бугарској, Чехословачкој, Пољској, Италији, Мађарској, Румунији, Немачкој и Русији, где је имао чак 80 концерата.

Ансамбл је пропутовао десетине хиљада километара и извео око 7.500 разноврсних музичких програма пред више од 5.000.000 посетилаца, и преносио славу музичког блага широм наше земље и већине европских земаља.

nikola-zivkovicмајор
Никола Живковић
Начелникigor-mitrovicмајор
Игор Митровић
Диригентhelena-milosevicвојни службеник
др Хелена Милошевић
Начелник Одсека за заједничке послове

војни службеник
Урош Кованџић
Концертмајстор